Tentamens tijdens OV-staking gaan gewoon door

Het openbaar vervoer houdt er volgende week dinsdag mee op, maar studenten van Tilburg University worden gewoon verwacht in de tentamenzaal. Zij moeten zelf hun vervoer regelen.

Het gaat dinsdag 28 mei goed mis. Een landelijke staking legt het Nederlandse openbaar vervoer grotendeels stil. Niet alleen rijden er de hele dag geen treinen, in grote delen van het land gaan zelfs bussen niet de weg op. In Tilburg rijden de bussen nog wel, maar wie de stad wil bereiken heeft een probleem.

Zo ook studenten van Tilburg University, die dan midden in de tentamenweek zitten. In een e-mail aan alle studenten laat de universiteit weten dat zij ook die dinsdag gewoon verwacht worden. ‘Heb je die dag tentamen, zorg dan dat je het vervoer naar de universiteit goed hebt geregeld. De tentamens gaan gewoon door.​​​​​’

Studenten die van buiten de stad komen zijn dus aangewezen op de eigen auto, die van vrienden of familie, of het huren van een taxi. Perswoordvoerder Tineke Bennema laat aan Univers weten dat de universiteit studenten er via verschillende kanalen voor waarschuwt dat de staking aanstaande is. “Dat is het enige wat we kunnen doen.”

Andere universiteiten

Ook de Vrije Universiteit Amsterdam laat de tentamens gewoon doorgaan. De Universiteit van Amsterdam en Universiteit Utrecht niet: daar worden tentamens afgelast of zijn studenten niet verplicht op te komen dagen. Op de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn ze nog in beraad.

Beter pensioen

Er wordt gestaakt voor een beter pensioenakkoord. Eind vorig jaar mislukte het overleg tussen vakbonden, kabinet en werkgevers.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.