Tentamens gaan door tijdens ov-staking. Wat vinden studenten?

Tentamens gaan door tijdens ov-staking. Wat vinden studenten?

De landelijke staking in het openbaar vervoer valt morgen samen met de tentamens. Dat kan problemen opleveren voor studenten die afhankelijk zijn van het ov. Wat vinden Tilburgse studenten van de beslissing om de tentamens door te laten gaan?

Voor Quinci Buys, studente Law and Technology, is de staking geen probleem. Maar ze vindt het niet netjes dat de universiteit de tentamens door laat gaan. “Ik kom gewoon op de fiets, maar ik ken studenten voor wie het echt lastig wordt om morgen te komen.”

Ook voor rechtenstudent Paul van der Gun is het geen probleem. Hij woont twee straten verderop en komt te voet. Maar ook hij weet dat het niet voor iedereen zo makkelijk is. “Studenten kunnen wel bij elkaar blijven slapen, maar dat is dan al wel voor twee nachten. Je kan ’s avonds namelijk ook nog niet terug.”

Sommige studenten zien het probleem niet. “Ik vind niet dat de universiteit zich aan hoeft te passen. Het is ver van tevoren aangegeven”, zegt Bob van den Bor, student economie en bedrijfseconomie. Hij woont zelf in Tilburg en komt op de fiets. “Studenten kunnen ook creatief zijn in het vinden van een oplossing. Het lijkt mij niet moeilijk om een goedkoop Airbnb’tje te vinden.”

Staking

Het openbaar vervoer ligt morgen plat omdat er wordt gestaakt voor een beter pensioenakkoord. De NS laat op haar website weten dat het treinverkeer mogelijk ook nog op woensdag hinder kan ondervinden van de pensioenactie. De meeste andere universiteiten verzetten de tentamens wel.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.