Decaan Geert Duijsters aangesteld als waarnemend rector

Decaan Geert Duijsters aangesteld als waarnemend rector

De koning is dood, leve de koning? Zo makkelijk gaat dat niet op Tilburg University. Een opvolger van rector magnificus Emile Aarts is nog niet gevonden en daarom zit decaan Geert Duijsters tijdelijk als waarnemend rector op het pluche.

Emile Aarts nam vrijdag 24 mei na een periode van vier jaar officieel afscheid als rector magnificus van Tilburg University. Het stichtingsbestuur van de universiteit is echter nog op zoek naar een geschikte opvolger. Wie de nieuwe rector wordt, en wanneer deze wordt geïnstalleerd, blijft onduidelijk.

Tussenperiode

Voor de tussenperiode is Geert Duijsters aangesteld als waarnemend rector. Hij zal zich vooral toeleggen op de ceremoniële taken die bij het rectorschap horen. Het bestuurlijke takenpakket wordt tijdelijk overgenomen door bestuursvoorzitter Koen Becking en vicevoorzitter Paulina Snijders.

Geert Duijsters is sinds 1 januari 2019 decaan van de Tilburg School of Economics and Management (TiSEM). Hij nam het stokje over van Lex Meijdam. 

Verbindend

In oktober 2018 werd al bekend dat Emile Aarts geen tweede termijn zou krijgen, maar na zijn eerste termijn verder zou gaan als hoogleraar.

Uit de in februari 2019 gepubliceerde vacature bleek dat de universiteit op zoek is naar een rector die de huidige koers doortrekt en daarbij verbindend optreedt en voldoende draagvlak weet te creëren. Onder Emile Aarts werden er veel innovaties doorgevoerd die Tilburg University een nieuwe richting instuurden, maar hij stond niet bekend als een ‘verbindende’ leider.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.