De wortels van Emile Aarts en het bankje van zijn voorganger

De wortels van Emile Aarts en het bankje van zijn voorganger

Pal voor het Cobbenhagengebouw pronkt een nieuwe boom. Een Anna Paulownaboom, volgens het erbij geplante bordje. Die boom staat daar niet zomaar, maar is geplant ter ere van het rectoraat van Emile Aarts, die afgelopen maand afscheid nam.

boom, rector, afscheid, Emile Aarts, campus, cobbenhagen

Het is niet zomaar een willekeurige boom die ons aan rector Aarts moet herinneren, meldt het bordje.

boom, rector, afscheid, Emile Aarts

Het wordt ook wel “een pioniersboom genoemd, omdat die – ook in moeilijke omstandigheden – snel wortel schiet.” Wikipedia meldt zelfs dat de boom in staat is om bosbranden te overleven, maar “de Anna Paulownaboom wordt in zijn groei geremd wanneer grotere bomen hem overschaduwen”.

Ondertussen lijken twee oudere eerbetonen wat minder geworteld. De social sofa’s die ter ere van oud-rector Philip Eijlander en oud-bestuurder Ruud Lubbers voor de AH to go stonden, waren van de ene op de andere dag van hun plek verdwenen. Ze moesten plaatsmaken voor een fraaie houten bank-constructie die gezellig dorpspleinachtig om de bomen slingert.

Geen zorgen: weg zijn ze niet. De bènkskes staan nu als rustpunten voor vermoeide bezoekers bij de campusentree aan de Warandekant en bij het TIAS gebouw.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.