Marc Loth in onderzoekscommissie naar mogelijke fraude oud UvA-rector

Marc Loth in onderzoekscommissie naar mogelijke fraude oud UvA-rector

De hoogleraren Marc Loth en Ton Hol gaan onderzoek doen naar mogelijke fraude door oud UvA-rector Dymph van den Boom.

De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft een commissie ingesteld, die onderzoek gaat doen naar mogelijke fraude door oud UvA-rector Dymph van den Boom, meldt Folia. In haar openingstoespraken kopieerde Van den Boom hele stukken tekst uit andere bronnen, zonder die te noemen. Ook haar proefschrift, waarop ze in 1988 promoveerde, zou veel tekst bevatten zonder bronvermelding.

De aan Tilburg University verbonden hoogleraar privaatrecht Marc Loth, die hiervoor raadsheer was bij de Hoge Raad, bevestigt tegenover Univers dat hij in de onderzoekscommissie zit. Het andere lid is de aan Universiteit Utrecht verbonden hoogleraar encyclopedie van het recht en rechtsfilosofie Ton Hol, die tevens voorzitter is van de Commissie Wetenschappelijke Integriteit van TiU.

Loth en Hol gaan onderzoeken of er sprake is van het schenden van regels voor wetenschappelijke integriteit in de openingstoespraken en het proefschrift van Dymph van den Boom.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.