Nog meer kamers voor internationale studenten

Magis Vastgoed wil het woningaanbod voor internationale studenten in Tilburg flink uitbreiden. Op loopafstand van de campus moeten er 650 studentenkamers bij komen.

Eerder transformeerde het bedrijf het voormalige belastingkantoor aan de Professor Cobbenhagenlaan al tot studentenhuisvesting. De 150 units zaten toen meteen vol. Volgens Rob Hoeks, mede-eigenaar van de Eindhovense onderneming, is de behoefte enorm.

Het bedrijf wil nu 300 tijdelijke woningen realiseren aan de Professor Cobbenhagenlaan. Aan het Brabants Dagblad laat Hoeks weten dat hij de oplevering van de tijdelijke woningen het liefst in augustus al had gezien. Maar nutsbedrijven konden zo snel niet voor aansluitingen zorgen. Waarschijnlijk wordt dat nu een jaar later.

Voor de bouw van de permanente woningen, ruim 350 aan het Reitseplein, is het perceel met verouderde kantoren van Van Spaendonck gekocht. Magis hoopt volgend jaar, na de sloop, te kunnen starten met de bouw. De woningen worden tussen de 35 en 55 vierkante meter. “Er komen ook goedkopere vriendenappartementen: drie of vier kamers met gezamenlijke keuken en sanitair”, zegt Hoeks. Ook wordt er gedacht aan eigen voorzieningen als een klein restaurant, sport- en studieruimtes en een zelfbedieningsrestaurant.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.