Een frisse neus, kunst en kriebels in het Warandebos

Zeker in deze tijd van het jaar zijn er veel goede redenen om een wandelingetje te maken in het Warandebos, de achtertuin van de universiteit. Een duik in het rijke bosgroen verfrist de geest en biedt schaduw op een hete dag. Een drankje en hapje bij blikvangend paviljoen de Grotto is ook nooit verkeerd. En sinds deze week is er ook weer de internationale expositie Lustwarande.

Het is de tiende versie van de vierjaarlijkse bostentoonstelling. Verspreid door het bos staan moderne sculpturen van in totaal 25 internationale kunstenaars. De tentoonstelling duurt nog tot 15 oktober. Univers nam alvast een kijkje.Een kleine waarschuwing is overigens wel op z’n plaats. Op één gebied is de natuur in het Warandebos wat te overvloedig: er is overlast van de eikenprocessierups. Een petje, lange mouwen en bedekte benen zijn in deze periode dus aan te raden.

Eikenprocessierups 2kl

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.