Huilkamer voor gestreste Nijmeegse studenten

Het leven kan niet altijd lachen zijn, zeker niet in tentamentijd. Vandaar dat de Universiteit Nijmegen in deze periode een speciale huilkamer voor studenten heeft ingericht.

Tissues op tafel, puppyplaatjes op een beeldscherm en een plakbord waarop boodschappen kunnen worden achtergelaten, zo is de huilkamer ingericht meldt universiteitsblad Vox. Het verdriet tijdens de tentamentijd kent vele vormen, zo blijkt. Op de post-its staan berichten als: “I am so done with my exams”, “I wish I was gay”, maar ook algehele wijsheden als “Het leven is geen ponykamp.”

Een woordvoerder van de universiteit legt uit dat op sociale media aan studenten is gevraagd waar ze behoefte aan hebben tijdens de tentamens. “In het verleden organiseerden we een spelletje kop van Jut en maakten we kamers van studenten schoon. Nu vroeg iemand om een huilkamer.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.