Campus TiU vanaf nu rookvrij

Er mag niet meer gerookt worden op de campus van Tilburg University. Ook e-sigaretten zijn niet meer toegestaan. De universiteit wil studenten en medewerker stimuleren om te stoppen met roken.

rookvrije generatie

Nu de campus geheel rookvrij is, zijn ook de rookzones en ‘peukentegels’ in de ban gedaan. Wie toch wil roken, moet zijn heil voortaan buiten de campus zoeken. Zodra je van het terrein af bent, kun je namelijk weer gerust je (e-)sigaret opsteken.

Geen geldboete bij overtreding

Met het rookverbod loopt Tilburg University voor op een wet die 1 augustus 2020 van kracht wordt. Vanaf dan moeten alle onderwijsinstellingen in Nederland over een rookvrij terrein beschikken.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit zal toezien of onderwijsinstellingen zich aan de wet houden. Is dat niet het geval, dan riskeren zij boetes tot 4.500 euro.

Studenten en medewerkers die het rookverbod niet naleven, krijgen eerst een waarschuwing. Mochten rokers herhaaldelijk in de fout gaan, dan zal het College van Bestuur ieder geval apart bekijken en passende maatregelen treffen. Van een geldboete is vooralsnog geen sprake.

Stoppen met roken

Naast het verbieden van roken, biedt de universiteit medewerkers ook de mogelijkheid om te stoppen met roken. Zo is er een cursus opgetuigd en wordt gewezen op diverse hulpapps. Daarnaast steunt Tilburg University de landelijke campagne Stoptober.

Campus

De grens van het campusterrein is op onderstaande kaart met een rode lijn in beeld gebracht. Daarbuiten mag wel gerookt worden.

Bron: Tilburg University

Bron: Tilburg University

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.