Studentenkamers in Prisma komen eraan

Kijk niet raar op als er binnenkort studenten met tandenborstels en badhanddoeken over de campus lopen. Vandaag begint de verbouwing van het Prisma-gebouw. Ruim 89 internationale studenten gaan er wonen.

De campus van Tilburg University krijgt een Amerikaans tintje. Net zoals gebruikelijk is aan de overkant van de Atlantische Oceaan, gaan studenten hun intrek nemen op het terrein. Vandaag beginnen de verbouwingen om het Prisma-gebouw geschikt te maken voor bewoning. Dit stokoude gebouw werd in de jaren zeventig van de vorige eeuw neergezet als noodbouw. Het is nog steeds niet helemaal tegen de vlakte gegaan, omdat het steeds weer nodig bleek om personeel van uiteenlopende faculteiten te huisvesten. Nu krijgt het wederom een nieuwe functie.

De kamers zijn voor 89 internationale studenten. Die hebben al jaren veel moeite om een kamer te vinden, en dit collegejaar is het probleem groter dan ooit. Wie niet onder een brug slaapt ligt in een tentenkamp, ergens op de bank bij een andere student, in een duur hotel of hostel of heeft mogelijk onderdak gevonden bij een hospita. Wie een plekje heeft weten te bemachtigen in Prisma, kan daar binnenkort terecht. De verbouwing duurt tot half september.

Kritiek

Eerder was er kritiek op de universiteit. De studenten die in Prisma gaan wonen kregen effectief maar twee dagen bedenktijd om een huurcontract te tekenen, terwijl ze nog niet wisten waar ze terecht zouden komen. Dat contract was ook nog eens voor een periode van 48 weken. Juridisch gezien mag dat niet, huurders mogen maandelijks opzeggen.

Bovendien trekt de universiteit veel internationale studenten aan, terwijl het steeds moeilijker wordt ze te huisvesten. Woordvoerder Tineke Bennema liet weten dat internationale studenten geïnformeerd zijn dat het moeilijk is een kamer te vinden, en dat Tilburg University probeert de internationals daarbij te ondersteunen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.