Op de valreep een nieuwe rector voor Tilburg University

Op de valreep een nieuwe rector voor Tilburg University

De opening van het nieuwe academische jaar zal op Tilburg University toch niet rectorloos zijn. Het universiteitsbestuur heeft een nieuwe interim rector gevonden in Klaas Sijtsma. Zijn benoeming gaat 1 september in, een dag voor de academische jaaropening. Sinds het vertrek van Emile Aarts als rector magnificus werd de functie tot nu toe waargenomen door Geert Duijsters.Sijtsma is hoogleraar Methoden en Technieken van Psychologisch onderzoek bij TSB, de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences. Van 2011 tot 2017 was Sijtsma al decaan van die faculteit. Hij volgde in die functie Diederik Stapel op, die was ontslagen vanwege grootschalige wetenschappelijke fraude.

‘Ik vind het een eer om het ambt van rector te mogen vervullen en zet me graag in voor onze universiteit in lijn met de huidige strategische koers,’ zegt Sijtsma in een persbericht van de universiteit. Het Stichtingsbestuur van de universiteit zegt over de benoeming: ‘Sijtsma heeft een lange staat van dienst en staat bekend als een zeer bekwaam en ervaren bestuurder en gerenommeerd wetenschapper.’

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.