Studenten bedreigd door drugsdealer

Een groepje nieuwe Tilburgse studenten is vorige week bedreigd door een drugsdealer. “Ik ben voortaan jullie drugsdealer,” zei hij.

Beeld Wikimedia

Beeld Wikimedia

Een groepje eerstejaars werd afgelopen donderdagavond opgeschrikt op de Spoorlaan. Terwijl andere nieuwe studenten feestvierden, werden zij bedreigd door een drugsdealer. De man had een mes en dwong ze zijn telefoonnummer in hun telefoon te zetten. “Ik ben voortaan jullie drugsdealer,” zei hij daarbij.

Zodra de studenten de drugsdealer kwijt waren, liep een van hen naar het politiebureau aan de dwarsgelegen Stationsstraat. De politie kwam meteen in actie. Met een ‘pseudokoop’ lokten ze de drugsdealer uit de tent. Een agent deed zich voor als koper en maakte een afspraak.

Naast de drugsdealer troffen rechercheurs nog een verdachte aan. De twee verdachte Tilburgers van 18 en 21 jaar hadden allebei een handelshoeveelheid cocaïne en pillen op zak. Ze zijn aangehouden. Bij een onderzoek in hun woning werd nog meer drugs aangetroffen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.