Aafke Romeijn nieuwe writer in residence

Schrijver en muzikant Aafke Romeijn is de nieuwe writer in residence. Het komende halfjaar verkent ze Tilburg en de universiteit. Masterstudenten kunnen zelfs een vak bij haar volgen.

Beeld YouTube

Beeld YouTube

Aafke Romeijn is de zevende schrijver die door Tilt naar Tilburg wordt gehaald. Het komende halfjaar bezoekt ze de stad en universiteit regelmatig, om er literaire reflecties over te schrijven. Daarbij richt ze zich op de wisselwerking tussen lichaam en architectuur. Dat is een onderwerp waar ze in haar debuutroman Concept M, die in 2018 verscheen, al zijdelings aan raakte. In poëzie wil ze dit thema verder uitdiepen.

Over dit thema gaat Romeijn ook een vak geven bij het departement Cultuurwetenschappen, dat doet ze samen met cultuurwetenschapper Sander Bax. “Iedereen die weet hoe veel ik van studenten, lesgeven en onderzoek hou snapt dat ik hier echt veel zin in heb,” laat ze op haar Facebookpagina weten.

Tijdens Night University, op 3 oktober 2019, zal Romeijn voor het eerst optreden als writer in residence. Haar gedichten worden uiteindelijk gebundeld en tijdens het Tilt-festival op zaterdag 14 maart 2020 gepresenteerd.

Schrijver in de stad

Literaire organisatie Tilt haalde eerder Ilja Leonard Pfeiffer, Maartje Wortel, Yves Petry, Lieke Marsman en Fikry El Azzouzi naar Tilburg. Zo wil Tilt de inwoners van de stad laten zien ‘hoe verrijkend de blik van een auteur op onze alledaagse omgeving kan zijn.’

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.