Tilburgse promovenda Anne de Vries topper van het jaar

De Tilburgse promovenda Anne de Vries is volgens Scienceguide een van de tien toppers die het afgelopen collegejaar nationaal en internationaal bepalend waren in het hoger onderwijs. Als voorzitter van het Promovendi Netwerk Nederland “wist ze de gemoederen flink bezig te houden.”

Anne de Vries (met blauw protesbord) begroet samen met VAWO-woordvoerder Marijtje Jongsma onderwijsminister Ingrid van Engelshoven

Anne de Vries (met blauw protesbord) begroet samen met VAWO-woordvoerder Marijtje Jongsma onderwijsminister Ingrid van Engelshoven

Het PNN is geen officiële gesprekspartner van het Ministerie van Onderwijs, maar dat weerhield De Vries er niet van te zorgen dat de belangen van promovendi goed voor het voetlicht kwamen, aldus Scienceguide. “De Vries laat zien hoe je via de juiste kanalen op het goede moment moet handelen om issues aan de kaak te stellen”.

Ze trok aan de bel over kwesties als de Tilburgse ‘promotiefabriek’, Groningse beurspromovendi en kwam ook op voor de carrièrekansen van jonge academici. “Het zou ons geheel niet verbazen als we na haar voorzittersjaar nog veel van haar zullen horen,” stelt Scienceguide.

Andere toppers van het afgelopen jaar zijn Remko Breuker (Universiteit Leiden), Cyrille Krul (Hogeschool Utrecht), Katja Loos (Rijksuniversiteit Groningen), Petra Kanters (Hogeschool Rotterdam), Barend van der Meulen (Rathenau Instituut), Karina Visscher (Avans Hogeschool) en Martin van Rijn, oud staatsecretaris en voorzitter van de Commissie van Rijn. Internationale toppers zijn de Gentse rector Rik van de Walle en Joshua Wong, studentenleider van het protest in Hongkong

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.