Er is steeds meer te doen in Tilburg: alle hotspots op een rij

Er is steeds meer te doen in Tilburg: alle hotspots op een rij

Waar vind je de beste kroegen? En waar scoor je de hipste kleding of de beste film? De topweek is voorbij en het is tijd om de stad beter te leren kennen. Om je daarbij op weg te helpen hebben wij een kleine gids van Tilburg samengesteld.Lekker goedkoop: een keer buitenshuis eten maar toch niet te veel betalen? Dan kun je terecht bij de Happy Italy. Voor minder dan tien euro kun je smullen van heerlijke Italiaanse maaltijden en een drankje. Ideaal voor de hongerige student.

Een keer wat anders: Wil je iets nieuws uitproberen? Breng dan een bezoek naar Poké and more. Daar kun je je eigen poké-bowl samenstellen, een schaal met rijst, verschillende verse groenten en vlees of vis. Bijkomend voordeel: lekker gezond.

Voor de zoetekauw: Ook de zoetekauwen zullen in Tilburg aan hun trekken komen. In het centrum vind je namelijk ijssalon Intermezzo. Daar heb je keuze uit meer dan 50 verschillende heerlijke smaken ijs. Kiezen maar. 

Tilburg, binnenstad, centrum, Intermezzo, ijssalonDe klassiekers: Leuke muziek, gezellige mensen en mooie herinneringen: bij Café Studio & Café Phillip zit je altijd goed als je een leuke tijd wil hebben. Bij Café Studio gaat de muziek meer richting de R&B, bij Café Phillip kun je lekker dansen op de laatste hits.

Alle kleuren van de regenboog: Iedereen is welkom bij de Lollipop. Hier kun je lekker losgaan op foute muziek en genieten van glitter en glamour. Of je laat je even van je beste kant zien aan de stripperpaal. Een avond om nooit te vergeten.

Geluksmomentje: Een erg populair tentje onder studenten is Café Bolle. Ga vooral een keer langs op dobbel-dinsdag. Tussen 23:00 en 00:30 uur kun je dobbelen na het bestellen van je drankje. Gooi je even dan krijg je het gratis, gooi je oneven dan betaal je. Vijftig procent kans dus op gratis drank. Wie zegt hier nee tegen?

Tilburg, binnenstad, centrum, cafe Bolle, PiuspleinSpoorpark: Een bezoek aan het gloednieuwe spoorpark is zeker de moeite waard. Hier kun je lekker met je vrienden chillen, rustig een boek lezen of zelfs sporten. Ook worden er regelmatig evenementen gehouden zoals festivals en tentoonstellingen. Het park is de perfecte locatie om tot rust te komen na een drukke dag.

Doloris: Wil je eerst een beetje actie en daarna ontspannen met een drankje? Dan moet je naar Doloris. Hier kun je namelijk heerlijk verdwalen in een uniek kunstdoolhof met 40 kamers en afsluiten met een drankje op de rooftopbar. Een tip: reserveer van tevoren, dan ben je zeker van een plek.

Havana: Hou je van cocktails? Dan moet je vooral bij Havana wezen. Hier vind je de lekkerste cocktails van Tilburg in een van de leukste tentjes van de stad. Sfeervol en kleurrijk ingericht heb je bijna het gevoel in Havana zelf te wezen.

Tilburg, binnenstad, centrum, SpoorparkGoed voor de portemonnee: Wil je liever niet te veel geld aan kleren spenderen? Dan kun je terecht bij de recent geopende Primark. Meer van de H&M of Zara? Geen probleem, ook deze twee kun je in Tilburg vinden.

High Fashion: Ook hiervoor moet je de stad niet uit. De wat duurdere merken kun je voorlopig nog vinden bij Hudsons Bay, die een prominente plek in het centrum van Tilburg ingenomen heeft. Of je shopt lekker bij Scotch & Soda en de Levi’s store.

Lekker alternatief: Meer van de alternatieve winkels? Loop dan even door de Tuinstraat of Nieuwlandstraat. Daar vind je van alles en nog wat: de wereldwinkel, unieke sierraden, bijzonder meubilair en ook een platenzaak.

Tilburg, binnenstad, centrum, Primark, winkels, kleding, klerenConcertgebouw 013: Muziekliefhebbers kunnen in Tilburg in het 013 terecht. Meestal vind je er kleinere artiesten maar ook internationale sterren zoals Lorde en G-Eazy zijn er al geweest. Tickets zijn vaak voor een redelijke prijs te krijgen.

Euroscoop: Tilburg heeft maar liefst drie bioscopen. Voor studenten raden wij de Euroscoop aan. Er is een grote selectie van films voor een hele lage prijs.  Ben je op zoek naar meer alternatieve films, dan kun je terecht bij Cinecitta.

Divers: Door het jaar hen valt er van alles te beleven in Tilburg, zoals Hip Hop festival WOO HAH!, het Roadburn festival voor heavy metal liefhebbers, de grootste kermis van de Benelux met daarbij Pink Monday, en niet te vergeten: carnaval in het voorjaar.

Tilburg, binnenstad, centrum, 013, poppodium

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.