Poortjes open: bibliotheek toegankelijk zonder University card

Poortjes open: bibliotheek toegankelijk zonder University card

Vanaf vandaag kun je de bieb in zonder je studentenkaart. Daartoe heeft de bibliotheek besloten na problemen met de aanvraag en levering van de University cards.Toen de eerste studenten vanaf eind augustus de campus opkwamen was het al raak. Ondanks dat ze de University card hadden aangevraagd, kwam er maar geen email met het bericht dat de pas kon worden opgehaald. De oorzaak: problemen met de aanvraag en levering van de passen.

“We schreven dagelijks meer dan zeshonderd dagpassen uit”

Door het probleem met de University card had het personeel aan de balie van de bibliotheek er een dagtaak bij. Studenten die nog geen studentenkaart hadden, vroegen massaal een dagpas aan. “We schreven op een gegeven moment meer dan zeshonderd dagpassen per dag uit. Dat liep flink in de papieren,” laat het afdelingshoofd van de bibliotheek, Marga Bastiaans, weten aan Univers.

De bibliotheek heeft daarom besloten om de toegangspoortjes per direct open te houden. “Doordeweeks kun je tot zes uur ’s avonds gewoon binnenlopen. Na zes uur en in het weekend moet je wel je University card bij je hebben,” zegt Bastiaans.

De maatregelen gelden tot dinsdag 1 oktober.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.