Universiteit Antwerpen geeft voorlopig les in tenten

Studenten medicijnen, farmacie en diergeneeskunde aan de Universiteit Antwerpen krijgen voorlopig les in tenten op een weiland naast de campus. Dat is nodig: eind augustus kwam het plafond van de aula op de campus Wilrijk bij een renovatie naar beneden.

Aanvankelijk hoopte de universiteit de problemen op te lossen door het huren van een bioscoopzaal of een congrescentrum in de buurt. Uiteindelijk werden het toch twee tenten. Een voor 160 en de andere voor 600 studenten, evenveel als er in de beschadigde aula terechtkonden.

“In de tenten komen tribunes, met stoelen en klaptafels, net zoals in een echte aula. Bovendien zijn de tenten geïsoleerd en verwarmd, dus ook als het kouder wordt, kan er lesgegeven worden,” meldt dagblad Het Laatste Nieuws.

Op de campus Wilrijk, een van de vier van de Universiteit Antwerpen, zijn nog wel kleinere zalen voor 250 studenten, maar voor de massale hoorcollege’s volstaan die niet.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.