Een luisterend oor op de campus

Vind je dat mensen teveel praten en te weinig luisteren? Heb je een verhaal dat je nergens kwijt kan? Heb jij even geluk. Morgen is het de Internationale Dag van het Luisteren. Op de campus kan je je zielenroerselen kwijt, of eens naar een ander luisteren.

free listening

Zoals dat geldt voor praten, is ook goed luisteren een kunst. Het kan de luisteraar een hoop inzicht opleveren en bovendien een dankbaar publiek. Want hoe heerlijk is het wel niet om je verhaal kwijt te kunnen aan iemand die daadwerkelijk luistert en hoe vaak komt dat nog voor?

Donderdag gaan luisteraars in 21 landen de straat op. Je kan ze herkennen aan de kartonnen borden die ze meeslepen, met daarop de belofte van ‘Free listening, gratis luisteren’. Op de campus strijkt professioneel luisteraar Julia van de Griendt twee uur neer. Je kan haar vinden op de Social Sofa op het paadje van de Mensa naar de bibliotheek, van 11.30 tot 13.30 uur.

Wie zelf een luisterend oor wil bieden wordt daartoe aangemoedigd. Het principe van ‘Free listening’ is eenvoudig: schrijf het motto op een kartonnen bord, zoek een veilige plek waar veel mensen langskomen en geef geïnteresseerden volledige aandacht. Oordeel of adviseer vervolgens niet, stel liever vragen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.