De hele wereld wil een meet & greet met de Groningse universiteitskat

De hele wereld wil een meet & greet met de Groningse universiteitskat

Hij is een kater, hij heet Doerak en heeft een officiële studentenkaart. En net als vele andere universiteitskatten heeft hij natuurlijk een eigen Instagram. Voor sommige van zijn volgers is dat niet genoeg. Ze zoeken Doerak op de bonnefooi op de campus van de Rijksuniversiteit Groningen, of melden zich voor een echte meet & greet.

De fans komen van over de hele wereld zegt baasje Ekko Ros in Ukrant, de nieuwssite van de Groningse universiteit. Soms is het een familie uit Canada, een andere keer zijn het twee Thaise studenten die een ontmoeting met hun held met stip op hun wensenlijstje hadden staan.

Ros houdt het aantal ontmoetingen beperkt tot eens per week, zegt hij. Doerak werkt dan ook niet altijd mee. “Ik heb al een paar keer een ladder mee naar het Harmoniegebouw genomen, omdat die op het dak lag.” Maar mocht de kat zich niet laten zien, dan is er altijd nog een goodiebag. Ros: “Die geven we ongeveer eens per twee weken weg. Als bedankje voor de moeite die mensen doen en om zeker te weten dat ze toch iets van Doerak te zien krijgen, ook al wil hij niet.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.