Tilburg University hijst de regenboogvlag op Diversity Day

Tilburg University hijst de regenboogvlag op Diversity Day

Tilburg University heeft vandaag de regenboogvlag gehesen op Diversity Day. Vicevoorzitter Paulina Snijders en wethouder Emancipatie Rolph Dols hesen de vlag voor het Vigilantgebouw.

Foto Maurice van den Bosch

Foto Maurice van den Bosch

De regenboogvlag krijgt een permanente plek op de campus. “We doen dit om te laten zien dat we een inclusieve universiteit zijn,” aldus Paulina Snijders. “Of je nu student of medewerker bent, lesbisch of homo, wat de kleur van je huid ook is, en of je nu Nederlands, Engels of Brabants spreekt: we hebben jullie allemaal nodig op onze universiteit. We willen dat iedereen zich welkom voelt op onze campus.”

Met het hijsen van de regenboogvlag sluit Tilburg University zich aan bij Workplace Pride, een stichting die zich inzet voor het verbeteren van het leven van LHBTI’s op werkplekken wereldwijd. Het internationaal geörienteerde Workplace Pride vraagt aandacht voor het werkleven van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en interseksuele mensen. 

Foto: Maurice van den Bosch

Foto: Maurice van den Bosch

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.