Pabo University breidt uit met specialisme psychologie

Studenten die het basisonderwijs in willen én zich willen specialiseren, kunnen zich vanaf volgend collegejaar verdiepen in de psychologie. Pabo University breidt uit.

Beeld Pixabay

Beeld Pixabay

Pabo University leidt studenten met een afgeronde vwo-opleiding op tot leerkracht basisonderwijs met een specialisme. Tijdens een vierjarige bachelor volgen studenten vakken aan Fontys en Tilburg University, waarna ze kunnen doorstromen naar een universitaire master. De afgelopen jaren konden pabostudenten zich specialiseren op het vlak cultuur & media.

Vanaf september 2020 breidt Pabo University uit. Studenten kunnen zich dan ook laten scholen in de psychologie, door naast de basisopleiding zestien vakken te volgen van de universitaire bachelor psychologie. Vervolgens staat de master klinische kinder- en jeugdpsychologie voor ze open. Na afronding zijn de studenten academisch leraar basisonderwijs met expertise als basispsycholoog.

Groeiende tekorten

Met deze uitbreiding willen de universiteit en hogeschool inspelen op de toegenomen behoefte aan specialisten in het (speciale) basisonderwijs. Ook is er de hoop dat meer studenten voor het basisonderwijs kiezen, daar zijn groeiende tekorten.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.