Sporten op de campus met de beweegbank

Even snel wat sportoefeningen doen op de campus? Gebruik de beweegbank voor het Tias-gebouw. Veel lager wordt de drempel niet.

Beweegbank voor het Tias-gebouw.

Beweegbank voor het Tias-gebouw.

De campus werd langere tijd gebruikt als sportplek. Fanatiekelingen renden de trappen naar de bibliotheek op- en af, rekten en strekten zich op verhogingen en deden nog een rondje langs alle gebouwen. Toch is daar de laatste tijd minder van te zien. De universiteit groeit flink, daardoor is de campus overladen met fietsen en sjezende studenten. Obstakels voor wie zich in het zweet wil werken.

Dat kan niet de bedoeling zijn, de universiteit wil juist een healthy campus neerzetten. Het moet hier niet alleen gaan om denken met het hoofd, maar ook om doen met het lichaam. De mensen moeten niet roken maar traplopen, gezond eten en als het even kan ook sporten. Om dat laatste nog een zetje te geven is er een beweegbank neergezet, pal voor het Tias-gebouw. Studenten en medewerkers die de campus oplopen vanaf het station, kunnen er moeilijk overheen kijken.

Volgens het bedrijf achter de bank, IPitup, is de beweegbank een ‘ontmoetings- en bewegingsplaats voor iedereen’. Het gevaarte moet de argeloze passant uitnodigen om even de spieren te strekken of bijvoorbeeld aan de triceps te werken. Er zijn verschillende oefeningen mogelijk, aan beide kanten van de bank. Er hangt een instructiebordje met zes voorbeelden. Veel lager wordt de drempel niet om in beweging te komen. En wie geen zin heeft in al dat gedoe, kan er ook gewoon gaan zitten. Plek zat.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.