E-steps komen naar de campus, maar komen ze er ook op?

Afgelopen week werden in Tilburg de eerste e-steps in gebruik genomen, een primeur voor Nederland. Ze zijn op de Spoorlaan te huur, maar voorlopig alleen voor dagarrangementen. Als het aan de initiatiefnemer, student-ondernemer Teun Verschuren ligt, zijn de steps volgend jaar ook per minuut en op veel meer plaatsen in de stad te huren. Bijvoorbeeld op Tilburg University.

De elektrische step van Citysteps, het bedrijf van Verschuren, oogt als een kruising tussen een kinderfiets en een flinke autoped. Met de hulp van een elektrische motor tuf je daarmee met zo’n 20 km per uur naar je bestemming. Voor de eerste gebruikers, die de Citystep huren voor een dagje Tilburg, is dat bijvoorbeeld de universiteitscampus. Die doen ze aan op weg naar het Warandebos voor een kopje koffie met gebak in uitspanning de Grotto.

esteps

De eerste dagtocht-steps, te huur bij bar-kunstdoolhof Doloris, zijn pas het begin, stelt Teun Verschuren. Als de eerste ervaringen zijn opgedaan en mogelijke opstartproblemen opgelost, wil hij de steps op veel meer plaatsen in de stad aanbieden. Hij denkt aan hotels, fietsenstallingen, Tilburgse hotspots en onderwijsinstellingen. “We hopen de komende weken met verschillende partijen aan tafel te gaan zitten. Ook met Tilburg University. De universiteit en de hogescholen zijn voor ons heel interessant omdat daar voor ons ook een grote doelgroep zit.”

De student-ondernemer hoopt al in februari met een verdere uitrol te komen, maar voor het zover is moet er nog heel wat gebeuren. “We willen dan ook met onze eigen app komen, die zijn we nu aan het ontwikkelen. De huidige steps hebben slimme sloten en die werken ook met een app, maar we hebben toch liever een van onszelf, gekoppeld aan onze eigen database.”

Ook moeten er nog knopen worden doorgehakt over huurtarieven. “Je kunt denken aan een systeem waarbij je per minuut huurt, zoals in het buitenland. De prijzen daar liggen op 20 cent per minuut, met een starttarrief van 1 euro. En je kunt ook verhuren per dagdeel, dan heb je voor een vaste tijd een step geblockt voor eigen gebruik.”

Teun Verschuren is naast ondernemer ook student Ondernemerschap en Retail Management bij Avans in Breda. Die combinatie gaat hem niet slecht af, in april werd hij al gekozen tot Avansondernemer van het jaar. Hij was toen al flink aan de weg aan het timmeren met een eerder bedrijf, VT-entertainment.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.