Poortjes bibliotheek gaan weer dicht

Houd je universiteitspas de komende tijd bij de hand. De poortjes in de universiteitsbibliotheek gaan in december weer op slot. Zonder pas kom je er écht niet meer in.

ub poortjes

Het zijn verwarrende tijden voor bezoekers van de universiteitsbibliotheek. Vorig jaar werden er poortjes geplaatst, zodat alleen mensen met een universiteitspas naar binnen konden. Maar de poortjes kampten met technische mankementen en veel studenten hadden nog geen pas. Dat werd tijdelijk opgelost met de uitgifte van dagpassen. Bij de start van dit collegejaar gingen de poortjes zelfs helemaal open.

In december komt daar een eind aan. Tijdens de tentamenperiode, die begint op maandag 2 december en loopt tot en met vrijdag 20 december gaan de poortjes op slot. Wie nog geen pas heeft, of die is vergeten, heeft dan echt pech. Er worden namelijk geen dagpassen verstrekt. Ook medewerkers komen er zonder pas niet in. Wel wijzen de baliemedewerkers studenten op andere studieplekken op de universiteit.

Geen uitzonderingen meer dus, tenzij iemand speciaal voor de Brabant-Collectie komt. Die moet openbaar toegankelijk zijn, en dat blijft zo tijdens de tentamenperiode, vertelt afdelingshoofd Collectiemanagement en Bibliotheekservices Marga Bastiaans. Ze voorziet geen problemen. “Mensen die voor de Brabant-Collectie komen, hebben bijna allemaal een lenerspas.” Daarmee kunnen ze gewoon doorlopen. Heeft iemand niet zo’n pas, dan komt er iemand van de collectie om de bezoeker te begeleiden.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.