Koopmansgebouw kampt met kinderziektes

Na oplevering is het Koopmansgebouw nog niet het moderne hoogstandje dat het zou moeten zijn. Er gaat vooral veel mis met de klimaatbeheersing. “Het gaat nog een tijd duren voor het hele gebouw op orde is.”

IMG_5815

Er werd lang uitgekeken naar het nieuwe Koopmansgebouw, dat een gemoderniseerd onderkomen moest bieden aan de faculteit economie en management. Na oplevering gaan er echter dingen mis, vertelt Korine Bor van medewerkersfractie TiU International tijdens de Commissie Financiën en Infrastructuur vandaag. “Er gebeuren dingen die onbegrijpelijk zijn.”

De klimaatbeheersing steekt het meest. Het is behoorlijk koud in het gebouw en de temperatuur schommelt sterk. Dus houden mensen de deuren gesloten, terwijl het idee juist was dat er flexibele en open werkruimtes zouden zijn. Het ongemak en de onduidelijkheid komen de kwaliteit van het werk niet ten goede, vreest Bor. “Dit lijkt nergens te eindigen, en dat lijkt me niet de bedoeling na een 23 miljoen kostende renovatie.”

“Het gebouw heeft nog veel kinderziektes,” erkent hoofd vastgoed Paul Hoeijmans. Er wordt aan gewerkt, bijna wekelijks wordt er wel iets aangepast. Dat de klimaatbeheersing soms uitvalt, is opgelost. “Nu zou een kamer op temperatuur moeten blijven, als de sensor merkt dat er iemand is. Maar het gaat nog wel een tijd duren voor het hele gebouw op orde is.” Hij vraagt aan bewoners van het gebouw om klachten te blijven melden, zodat steeds duidelijk is waar aan gewerkt moet worden.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.