Koffie in de bieb toegestaan, maar wel in hersluitbare mok

Koffie in de bieb toegestaan, maar wel in hersluitbare mok

Sinds kort mag je in de bieb ook iets anders drinken dan alleen water. Koffie, thee, cola. Alle non-alcoholische dranken zijn toegestaan, onder één voorwaarde: de drank moet in een hersluitbare mok of fles zitten. 

Foto: Univers

Foto: Univers

Het reglement van de universiteitsbibliotheek is veranderd nadat bekend werd dat de duurzame waterflessen uit de automaten in de bieb niet toegelaten werden.

“Door ons enthousiasme kwam helemaal niet in ons op dat er überhaupt regels waren voor het uiterlijk van de flessen,” laat Karin Spong aan Univers weten. Vanuit de Sustainability Factory is Spong de initiatiefneemster achter het idee. Ze is blij dat de onlangs geïntroduceerde flesjes nu wel de bieb in mogen.

Geen rare dingen sinds begin maatregel

“We kregen steeds meer vragen van studenten of het ook toegestaan was om koffie of thee mee te nemen in hersluitbare thermomokken,” vertelt Marga Bastiaans, afdelingshoofd van de bibliotheek. Met de afdeling hebben zij toen besloten om alle dranken, behalve alcoholische, toe te staan mits deze in een hersluitbaar flesje of hersluitbare mok worden meegebracht.

De maatregel is vervolgens goedgekeurd door het College van Bestuur.

Bastiaans: “Werkt het niet, dan kunnen we het altijd nog herzien, was het idee.” Sinds de ingang van de maatregel heeft ze nog geen rare dingen opgemerkt.

Bekertjes uit automaat niet toegestaan

Het afdelingshoofd benadrukt wel dat bekertjes uit de automaat niet zijn toegestaan. “Die kun je gauw omstoten. Bovendien laat men kartonnen bekertjes ook overal slingeren.”

De maatregel wordt gehandhaafd door surveillanten. Zij spreken studenten aan op het moment dat ze zich niet houden aan de regels. “Het blijft daarbij meestal bij een waarschuwing,” laat Bastiaans weten.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.