Tilburgse Linnet Taylor wordt lid van De Jonge Akademie

Tilburgse Linnet Taylor wordt lid van De Jonge Akademie

Universitair hoofddocent Linnet Taylor wordt een van de nieuwe leden van De Jonge Akademie, het platform voor veelbelovende en vooraanstaande Nederlandse onderzoekers. Op 23 maart zal ze als lid worden geïnstalleerd.

Taylor is verbonden aan Tilburg University als datawetenschapper. Binnen haar vakgebied maakt ze zich sterk voor het rechtvaardig gebruik van data, datawetenschap en kunstmatige intelligentie. Daarnaast vindt ze dat onderzoek meer rekening moet houden met minderheden en vrouwen. Daarvoor hoopt ze zich als lid van De Jonge Akademie sterk te maken.

Het lidmaatschap van de nieuwe tien leden, waar Taylor er één van is, duurt vijf jaar.

De Jonge Akademie

De Jonge Akademie is een platform van onderzoekers uit verschillende disciplines met een visie op wetenschap en wetenschapsbeleid. De vijftig leden zijn de figuurlijke ambassadeurs van hun eigen vakgebied binnen de Nederlandse wetenschap en allemaal minder dan tien jaar geleden gepromoveerd.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.