Tilburg krijgt jaarlijks terugkerend verjaardagsfeest

Schrijf maar vast in je agenda: 18 april verjaardagspartijtje Tilburg. De gemeente gaat elk jaar een feest organiseren voor alle inwoners, op de dag dat de stad een jaartje ouder wordt. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Foto: Ton Toemen

Foto: Ton Toemen

“Waarom is er in Tilburg geen nieuwjaarsreceptie voor inwoners?”, vroeg CDA-raadslid Ton Gimbrére zich onlangs af tijdens een bijeenkomst van de gemeenteraad. Vrijwel alle Nederlandse gemeentes organiseren een openbare borrel, maar de ingezeten van Tilburg kwamen er tot nu toe bekaaid vanaf.

Het college van B en W nam de kritiek serieus en besloot dat de Tilburgers ook een feestje verdienen. Omdat januari al overloopt van recepties en borrels, kozen ze voor een ander moment in het jaar. Het wordt 18 april, de dag waarop Tilburg in 1809 stadrechten kreeg van Lodewijk Napoleon. Dit jaar mag de stad dus 211 kaarsjes uitblazen.

Het openbare verjaardagsfeestje zal ieder jaar in een andere buurt of wijk plaatsvinden. Het allereerste partijtje is in de Reeshof. Hoe die dag eruit komt te zien, of je zwemkleding moet meenemen en na afloop wordt thuisgebracht, dat is nog niet bekend.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.