Rotterdamse rechtenstudenten stappen naar Onderwijsinspectie

Rotterdamse rechtenstudenten stappen naar Onderwijsinspectie

Studenten van de Rotterdamse masteropleiding strafrecht klagen bij de Onderwijsinspectie over een angstcultuur, studievertraging en willekeur in beoordelingen. Dat meldt universiteitsblad Erasmus Magazine.

Beeld: Wikimedia Commons

Beeld: Wikimedia Commons

In een brief van 27 studenten staan met name klachten over het onderzoekspracticum verdiepend formeel strafrecht. De criteria zouden onduidelijk zijn en de opleiding biedt er geen herkansingen voor. Veel studenten halen het vak niet en mogen dan nog niet aan hun scriptie beginnen, zodat ze minstens een jaar studievertraging oplopen. 

Volgens de studenten kent de opleiding de problemen, maar gebeurt er niets aan. Daarom zouden ze geen andere keuze hebben dan naar de Onderwijsinspectie te stappen.

De decaan zegt de klachten serieus te nemen. Volgens hem is het niet mogelijk het vak te herkansen, vanwege de intensieve samenwerking in groepsopdrachten. Verder zou er geen sprake zijn van willekeur in de boordelingen. Ook wil hij voorzichtig zijn in zijn reactie op de vermeende angstcultuur: hij weet er niets van en uit de studentevaluaties zou ook niets blijken. 

HOP, Bas Belleman

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.