Schrijver worden? Maak kans op de publicatie van je eigen roman!

Schrijver worden? Maak kans op de publicatie van je eigen roman!

Ben jij student en droom je ervan om schrijver te worden? Wil jij dat je eigen roman in alle boekwinkels op de tafels ligt? Doe dan mee aan de schrijfwedstrijd en maak kans op de publicatie van je eigen roman.

work-1627703_640 (1)

Univers is op zoek naar nieuw literair talent. Studeer jij aan Tilburg University en heb je een geweldig idee voor een roman? Dan is dit jouw kans om de nieuwe Harry Mulisch (m/v) te worden, maar dan zonder pijp, want het is tenslotte wel 2020. 

Samen met vijftien andere media van hogescholen en universiteiten organiseren wij een literaire wedstrijd onder studenten. De winnaar van Univers krijgt een workshop aangeboden van literair agentschap Sebes & Bisseling. De landelijke winnaar wordt geholpen om de roman gepubliceerd te krijgen.

Literaire wereld aan je voeten

Nu horen wij je denken: Sebes & Bisseling, wie zijn dat? Sebes & Bisseling is hét literaire agentschap van Nederland en werkt voor veel Nederlandse schrijvers, zoals Murat Isik, Manon Uphoff en Clairy Polak.

De literair agenten werken samen met auteurs om de best mogelijke versie van een manuscript bij uitgevers aan te bieden. Ook helpen ze auteurs bij het krijgen van een zo goed mogelijk voorschot en helpen ze met administratieve zaken en het regelen van lezingen.

Kortom: met de hulp van Sebes & Bisseling ligt de literaire wereld aan je voeten.

Wat moet je doen?

Dus heb jij literaire ambities en wil je meedoen? Zorg dan dat je korte verhaal of de eerste twee hoofdstukken van je roman voor 1 februari 2020 op de redactie binnen is. Voor beide inzendingen geldt dat je óók een synopsis van je boek moet aanleveren en de reden waarom jij vindt dat jouw boek het publiceren waard is. Je kunt de inzending sturen naar: b.smout@uvt.nl

Voor 1 maart 2020 zijn alle winnaars van de zestien deelnemende hogeschool- en universiteitsbladen bekend. De winnaars krijgen een uitnodiging voor een workshop, georganiseerd door Sebes & Bisseling. Uit deze groep wordt de landelijke winnaar gekozen die samen met Sebes & Bisseling aan zijn of haar debuutroman mag gaan werken. De landelijke winnaar wordt voor de zomer bekendgemaakt.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.