Tilburg University groeit door

De Vereniging van Universiteiten (VSNU) maakte vandaag de definitieve inschrijfcijfers voor collegejaar 2019-2020 bekend. Terwijl de werkdruk aan universiteiten toeneemt, zet ook de studentengroei door. Univers zet de belangrijkste cijfers voor je op een rijtje.

VSNU-Tilburg

De inschrijfcijfers (o.a.) van Tilburg University, via VSNU

Aan Tilburg University staan 17.345 studenten ingeschreven in het collegejaar 2019-2020. Elfduizend studenten staan ingeschreven als bachelorstudent, en er zijn zo’n vijfduizend masterstudenten. Het is weer iets drukker op de campus dan vorig jaar, toen er 15.733 studenten ingeschreven waren.

Met deze aantallen is TiU de tiende universiteit van Nederland, en dat voor het tiende jaar op rij. Ten opzichte van collegejaar 2018-2019 is het aantal studenten aan de TiU met 10,2 procent gestegen. Groeien deed de universiteit de afgelopen jaren gestaag; sinds 2017 groeit de studentenpopulatie ieder jaar zo’n 10 procent.

Internationale studenten

Ook het aantal internationale studenten aan TiU is gestegen. Dit jaar staan er 3.025 internationale studenten ingeschreven, waarvan er tweeduizend afkomstig zijn uit Europese Unie-landen. Het aantal internationale studenten groeit relatief hard, met 24,3 procent. In 2018-2019 waren er 2.434 internationale studenten in Tilburg.

Landelijke groei

In Nederland stonden er per 1 oktober 2019 ruim driehonderdduizend studenten ingeschreven. Dat zijn er twaalfduizend meer dan het jaar daarvoor, landelijk zet de groei van studentenaantallen dus door. Volgens de VSNU is een verklaring voor de groei van 4,2 procent te vinden in de gestegen instroom van hbo-studenten en internationale studenten. Dit jaar is 20 procent van de hele Nederlandse studentenpopulatie international: er zijn 62.000 internationale studenten, van wie twee derde uit de EU komt.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.