‘Coronapatiënt was tijdens carnavalsperiode niet besmettelijk’

‘Coronapatiënt was tijdens carnavalsperiode niet besmettelijk’

De Tilburgse coronapatiënt heeft carnaval gevierd, maar was toen nog niet besmettelijk. Dit maakte burgemeester Theo Weterings bekend tijdens een speciale persconferentie over het coronavirus.

Persconferentie Coronavirus in het Paleis-Raadhuis in Tilburg. Beeld: NOS Livestream

Persconferentie Coronavirus in het Paleis-Raadhuis in Tilburg. Beeld: NOS Livestream

“Er is geen reden voor ongerustheid bij mensen die contact met hem hebben gehad tijdens carnaval,” benadrukte Weterings tijdens de persconferentie in het Paleis-Raadhuis in Tilburg. De kans is klein dat de man tijdens deze periode iemand heeft besmet.

Het contactonderzoek van de GGD loopt nog en wordt naar verwachting vandaag afgerond. Dit onderzoek richt zich op enkele tientallen mensen. Er is volgens de burgemeester geen reden om evenementen, toernooien of festivals af te gelasten. 

Handen wassen

Bij verschijnselen die duiden op het coronavirus (hoesten, koorts, kortademigheid), wordt Tilburgers geadviseerd direct contact op te nemen met de huisarts.

De beste voorzorgsmaatregelen die inwoners kunnen nemen, bestaan uit regelmatig handen wassen en niesen in de binnenkant van de elleboog.

Patiënt maakt het goed

Weterings roept iedereen op om de privacy van de patiënt te respecteren en te garanderen. Ook benadrukt hij dat de man juist heeft gehandeld. “Hij heeft bij verschijnselen die duiden op het virus direct contact gezocht.” 

De patiënt zelf maakt het goed. Mogelijk wordt hij naar huis overgebracht om daar in isolatie te zitten.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.