Coronavirus in Tilburg: universiteit treft vooralsnog geen maatregelen

Coronavirus in Tilburg: universiteit treft vooralsnog geen maatregelen

De eerste besmetting met het coronavirus in Nederland is een feit. In Tilburg ligt een man in het ziekenhuis die met het virus is gediagnosticeerd. Tilburg University volgt de situatie nauwgezet, maar treft vooralsnog geen maatregelen. 

Beeld Shutterstock

Beeld Shutterstock

De universiteit staat in nauw contact met de GGD en het RIVM. Als het gaat om het nemen van eventuele maatregelen, volgt de universiteit de richtlijnen van het RIVM. Er hebben zich voor zover bekend geen gevallen van het virus op de universiteitscampus voorgedaan.

Geen sprake van crisis volgens burgemeester

Ook de gemeente Tilburg treft vooralsnog geen maatregelen. Burgemeester Theo Weterings laat weten dat er geen sprake is van een crisis. “Vooral veel sterkte gewenst aan de patiënt en de familie,” zegt de burgemeester in het Brabants Dagblad.

De eerste Nederlandse coronapatiënt is een 56-jarige man uit Loon op Zand. Hij verblijft in quarantaine in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis en maakt het naar omstandigheden goed. Het nieuws werd donderdagavond bekend. 

Contactonderzoek in volle gang

Volgens Omroep Brabant heeft de man de afgelopen dagen carnaval gevierd in Tilburg en Loon op Zand. Dit is echter nog niet door het RIVM bevestigd. Momenteel onderzoekt de GGD met wie de man in contact is geweest en of andere mensen zijn aangestoken met het virus.

De man is onlangs in Lombardije geweest en heeft het virus waarschijnlijk uit de Noord-Italiaanse regio meegenomen. De Italiaanse regio is zwaar getroffen door het virus.

Briefje van Bruins

Het nieuws over de besmetting kwam donderdagavond naar buiten tijdens de uitzending van het NOS-programma ‘Het coronavirus: feiten en fabels geconfronteerd’Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg, was aanwezig in het programma en kreeg een briefje van een medewerker. Daarop stond dat de eerste Nederlandse coronapatiënt een feit is en in Tilburg in het ziekenhuis ligt.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.