TiU-medewerker locatie Utrecht test positief op coronavirus

TiU-medewerker locatie Utrecht test positief op coronavirus

Bij een medewerker van de Tilburg School of Catholic Theology in Utrecht is het coronavirus vastgesteld. Dat maakte het college van bestuur zojuist bekend. De medewerker verblijft in thuisisolatie en is niet op de campus in Tilburg geweest.

Het gaat om een medewerker van het ondersteunend personeel van de theologiefaculteit in Utrecht. De medewerker werd vorige week ziek, na contact met een bekende die onlangs in Noord-Italië was. Maandag bevestigde de GGD in Utrecht dat de medewerker positief is getest op het coronavirus. Het is de eerste besmetting van een medewerker van Tilburg University.

De universiteit meldt dat de werkplek van de geïnfecteerde medewerker zorgvuldig is schoongemaakt. Het gebouw waar deze werkplek zich bevindt, blijft open. Volgens de GGD is er geen besmettingsrisico voor de campus in Tilburg, omdat de medewerker daar de afgelopen tijd niet is geweest.

De GGD onderzoekt met wie de medewerker buiten de universiteit in contact is geweest om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. 

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.