Universiteit scherpt corona-advies aan: blijf thuis bij hoest of verkoudheid

Universiteit scherpt corona-advies aan: blijf thuis bij hoest of verkoudheid

Tilburg University heeft verdere maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voor iedereen die verkouden is, hoest of koorts heeft, geldt nu een thuisblijfadvies. De universiteit werkt aan een oplossing voor studenten die daardoor verplichte colleges of tentamens missen.

Eerder gold het thuisblijfadvies alleen voor studenten, medewerkers en campusbezoekers die onlangs in Noord-Italië of andere besmette gebieden zijn geweest. Vrijdagavond maakte Tilburg University bekend dat wegblijven van de campus nu het devies is voor iedereen met een neusverkoudheid, een hoest of koorts. Ook als je niet naar een risicogebied bent afgereisd, word je bij milde klachten verzocht thuis te blijven.

Onverklaarbare besmettingen in Brabant

De universiteit volgt de aanwijzingen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het RIVM bracht vrijdag een aangescherpt advies uit voor inwoners van Noord-Brabant, waar relatief veel besmettingen zijn met een onduidelijke bron: blijf thuis bij lichte ziekteverschijnselen. 

Brabanders met milde klachten worden verzocht om thuis te werken, niet op bezoek te gaan bij vrienden of familie en zo veel mogelijk afstand te houden tot anderen. “Hiermee verklein je de kans om onopgemerkt het virus te verspreiden”, schrijft het RIVM.

Thuisblijven

Hoestende of verkouden TiU-medewerkers worden geadviseerd thuis te werken en contact op te nemen met hun directe leidinggevende. 

Het advies voor studenten luidt: kom niet naar de campus als je milde klachten hebt, ook niet voor colleges of tentamens. Dat kan betekenen dat studenten belangrijke studieonderdelen moeten missen. Voor deze studenten werkt de universiteit nog aan een oplossing.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.