Meer vegetarische gerechten op campus tijdens vleesloze week

Meer vegetarische gerechten op campus tijdens vleesloze week

Vegetariërs hebben deze week wat te kiezen. Tijdens de nationale vleesloze week is het vegetarische aanbod op de campus uitgebreid, om mensen bewuster te maken van hun voedselkeuzes.

Beeld Pixabay

Beeld Pixabay

Een week geen vlees. Ook op de campus van Tilburg University staan vleeseters even niet voorop tijdens de Nationale Week Zonder Vlees. De verschillende cateraars hebben hun vegetarische aanbod uitgebreid. Zo is twee derde van de gerechten in de mensa deze week zonder vlees, in plaats van de gebruikelijke een derde.

De universiteit en de cateraars willen mensen helpen bewuster te zijn van hun voedselkeuzes en helpen bij het verminderen van de vleesconsumptie. Eén week geen vlees eten zou goed zijn voor een besparing van 130 liter waterverbruik en 76 km autorijden. De week is gisteren afgetrapt in de universiteitsbibliotheek.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.