Geen tentamens, geen fysiek onderwijs: universiteit trekt de deur verder dicht

Geen tentamens, geen fysiek onderwijs: universiteit trekt de deur verder dicht

Tilburg University schrapt tot en met 31 maart alle tentamens en al het fysieke onderwijs. De universiteit zal proberen zoveel mogelijk online alternatieven voor onderwijs aan te bieden. Het besluit volgt op de Kamerbrief van minister voor Medische Zorg Bruno Bruins.

campus

Het is geen volledige lockdown, maar het zit er niet ver vanaf. Naast de directe annulering van alle colleges en tentamens zijn er meer maatregelen genomen. De bibliotheek sluit voor zelfstudie, maar blijft open voor het afhalen van boeken en materialen. In de weekenden is de bibliotheek gesloten, doordeweeks blijft deze open van 8.00 to 18.00 uur.

Eten alleen afhalen

Bij de mensa kunnen alleen nog maar maaltijden worden afgehaald. De graduation days worden op een later moment gepland of geannuleerd. Promoties gaan wel door, maar alleen met minder dan honderd aanwezigen.

Thuis studeren

Studenten wordt verzocht om zoveel mogelijk thuis te studeren. Mochten studenten toch op de campus willen studeren: alle zelfstudieplekken buiten de bibliotheek worden beperkt tot maximaal 100 personen. Studenten mogen dus nog wel naar de campus komen. 

Treurig maar noodzakelijk

De universiteit laat weten dat nadere informatie over de afgelasting van tentamens en het volgen van videocolleges snel volgt. Het College van Bestuur betreurt de grote consequenties van het genomen besluit: “Het vraagt veel flexibiliteit van zowel onze medewerkers, als studenten. Het overheidsbeleid is noodzakelijk om het risico van verspreiding van het virus tegen te gaan.”

Ook de overige Nederlandse universiteiten schrappen alle tentamens en het fysieke onderwijs.Maatregelen en aanbevelingen van Tilburg University kun je terugvinden op de officiële informatiepagina van het crisisteam van de universiteit.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.