Horeca op de campus en zelfstudieplekken sluiten ook

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan sluit nu ook de horeca op de campus. Zelfstudieplekken sluiten ook. 

Het Montesquieu-gebouw vanuit de lucht

Het Montesquieu-gebouw vanuit de lucht

De nieuwe maatregel werd gisteren bekendgemaakt door minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs Arie Slob en geldt tot en met 6 april. Alle eerder genomen maatregelen die liepen tot en met 31 maart worden ook verlengd. 

Horeca en zelfstudieplekken ook gesloten

In navolging van de nieuwe richlijnen zijn alle horeca-gelegenheden en alle zelfstudieplekken op de campus dicht. Promoties gaan nog wel door, maar worden zoveel mogelijk online gehouden. De uitleenfaciliteit van de bibliotheek kent de komende tijd beperktere openingstijden, op weekdagen van 10.00 tot 14.00 uur. In gebouw Goossens sluit de fysieke IT support balie; de reguliere dienstverlening blijft online gewoon plaatsvinden. Tot slot vraagt de universiteit om iedereen die toch op de campus moet zijn, anderhalve meter afstand van elkaar te bewaren.

Voor medewerkers met schoolgaande en jonge kinderen die nu geen opvang hebben, volgen er nadere richtlijnen. De eerstkomende dagen wordt hen verzocht contact op te nemen met hun leidinggevende.

Oproep om terug te keren

Studenten die in het buitenland in een risicogebied verkeren, worden door de universiteit verzocht om terug naar huis te keren. Zij worden door het Study Abroad & Exchange team per mail geïnformeerd over hun opties. Bij eventuele studievertraging, komen zij in aanmerking voor ondersteuning van het profileringsfonds.

Studenten die uit risicogebieden komen, wordt gevraagd gedurende 14 dagen na terugkomst thuis te blijven.

Nederland verder dicht 

Zondagmiddag maakten de ministers Slob van Onderwijs en Bruins van Volksgezondheid nieuwe maatregelen bekend in de strijd tegen het coronavirus. Het hele onderwijs en alle horeca sluiten tot en met 6 april. Ook sport- en fitnessclubs, sauna’s, sexclubs en coffeeshops sluiten de deuren. De maatregel leidde gisteren in het hele land to ellenlange rijen voor de coffeeshops.

Het advies blijft om zoveel mogelijk thuis te blijven en thuis te werken. Onderwijs wordt zoveel mogelijk online verzorgd. Boodschappen doen kan gewoon, wel wordt iedereen verzocht om afstand te houden van elkaar en niet te hamsteren.

Minister Bruins verklaarde gisteren dat het in de lijn der verwachting ligt dat er meer maatregelen zullen volgen.Maatregelen en aanbevelingen van Tilburg University kun je terugvinden op de officiële informatiepagina van het crisisteam van de universiteit.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.