Ruim tweehonderd studenten helpen kwetsbare Tilburgers in coronacrisis

Ruim tweehonderd studenten helpen kwetsbare Tilburgers in coronacrisis

Nu het coronavirus zich razendsnel verspreidt, komen steeds meer mensen in de knel. Zo zitten ouderen zonder eten en zieken zonder medicijnen omdat ze hun huis niet uit kunnen. In woon/zorgcentra stijgt ondertussen de werkdruk. Serve the City biedt een helpende hand.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Ruim tweehonderd studenten hebben inmiddels gehoor gegeven aan een oproep door vrijwilligersorganisatie Serve the City. De studentenorganisatie, die minder bedeelde en hulpbehoevende Tilburgers helpt, wil deze kwetsbare groep daarmee een extra steuntje in de rug geven in tijden van het coronavirus.

“Daarbij moet je denken aan boodschappen doen, een stofzuiger door het huis halen of een telefoongesprek voeren met eenzame mensen,” licht Despina de Werd toe. De voorzitter van Serve the City Tilburg laat weten dat al zeven mensen om hulp hebben gevraagd.

“Een ouder stel waarvan de kinderen in het buitenland wonen heeft ons gevraagd boodschappen te doen. Een andere vrouw vroeg ons of iemand het beddengoed even kon wassen en een stofzuiger door het huis kon halen. Haar zorgverlener zat namelijk ziek thuis.”

Vrijwilligers lopen risico

Ook heeft de organisatie woon/zorgcentrum De Leyhoeve benaderd. “Daar zouden studenten het personeel kunnen ondersteunen,” vertelt De Werd. “Ze kunnen daar bijvoorbeeld een spelletje met de ouderen doen, soep uitdelen of koffie inschenken.”

Zaterdag werd bekend dat twee bewoners van De Leyhoeve aan het coronavirus zijn bezweken. “Het is tof dat zoveel studenten willen helpen, maar we zijn ons ook bewust van de risico’s,” vertelt De Werd.

Ze staat daarom nauw in contact met de GGD en het RIVM. “Ze hebben ons geadviseerd pakketjes voor de deur neer te leggen en weg te lopen voordat de deur open wordt gedaan. Bij het schoonmaken moeten de studenten handschoenen aan en mondkapjes op.”

“Studenten hebben zeeën van tijd”

Zondag besloot de universiteit naar aanleiding van maatregelen van het Kabinet om haar deuren te sluiten. Colleges en tentamens zijn afgelast en zelfstudieplekken en horecagelegen op de campus gesloten.

De Werd: “Het sporten gaat niet door, de colleges gaan niet door. Studenten hebben daardoor zeeën van tijd. Berichten van studenten die een handje willen helpen blijven maar komen.”

Wil jij ook jouw steentje bijdragen ten tijde van het coronavirus? Meld je dan hier aan.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.