Kinderen thuis? Universiteit gaat coulant om met calamiteitenverlof

Kinderen thuis? Universiteit gaat coulant om met calamiteitenverlof

De sluiting van kinderopvang en basisscholen heeft voor veel medewerkers van Tilburg University grote gevolgen. De universiteit wil gezien de uitzonderlijke situatie coulant omgaan met de regelingen voor calamiteitenverlof en bijzonder verlof.

Beeld Pixabay

Beeld Pixabay

Medewerkers wordt verzocht zelf mee te denken over bijvoorbeeld spreiding of aanpassing van werktijden. Wanneer je als medewerker door de opvang van je kind het werk geheel of gedeeltelijk niet meer kan verrichten, word je in de gelegenheid gesteld om voor die uren tot 6 april 2020 100% doorbetaald calamiteitenverlof en bijzonder verlof op te nemen.

Overleg met leidinggevende

Dit alles dient in overleg met je leidinggevende te gebeuren. Met je leidinggevende maak je afspraken over jouw werkzaamheden, je bereikbaarheid en een eventuele aanpassing van je werktijden en indien nodig de opname van hiervoor genoemd verlof. Je hoeft het verlof niet aan te vragen in My Employee portal of via HR Service Center.Maatregelen en aanbevelingen van Tilburg University kun je terugvinden op de officiële informatiepagina van het crisisteam van de universiteit.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.