Dringende oproep aan studenten en medewerkers in buitenland: keer terug

Dringende oproep aan studenten en medewerkers in buitenland: keer terug

Tilburg University roept al haar studenten en medewerkers in het buitenland op om terug te keren naar Nederland. Alle landen in de wereld hebben een code oranje gekregen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) vanwege het risico op verspreiding van het coronavirus.

Beeld Pixabay

Beeld Pixabay

Tilburg University roept studenten en medewerkers op om via de universiteit in het gastland en de Nederlandse ambassade in kaart te brengen welke opties er zijn voor terugkeer. Samen met de leidinggevende en/of directeur wordt bekeken wat de meest wenselijke situatie is.

Woordvoerder van de universiteit Tineke Bennema laat weten dat op dit moment tientallen Tilburgse studenten in de oranje gebieden zitten. Zeven studenten verbleven vorige week nog in Noord-Italië, door BuZa bestempeld als rood gebied. Zij zijn vorige week al opgeroepen terug te keren naar Nederland, aldus Bennema.

De universiteit probeert de getroffenen waar mogelijk bij te staan en de negatieve gevolgen van terugkeer te ondervangen. Alle reizigers die uit de oranje of rode gebieden naar Nederland komen, moeten veertien dagen in thuisquarantaine.

In het buitenland of plannen? Neem contact op

Buitenlandse studenten die hier een opleiding volgen kunnen ervoor kiezen om naar hun thuisland af te reizen. “Maar als terugkeer moeilijk is, dan blijven ze hier,” reageert Bennema. Voor vragen kunnen deze studenten contact opnemen met de onderwijscoördinator van hun faculteit.

Studenten die in het voorjaar van 2020 op uitwisseling zouden gaan, zijn al grotendeels vertrokken. “Sommigen hebben een latere start van het semester. Voor hen gelden de reisadviezen van BuZa.”

Uitgaande exchange studenten van Tilburg University wordt gevraagd contact op te nemen met het Study Abroad & Exchange Office. Of dit geldt voor zowel de studenten die nog weg willen als de studenten die al in het buitenland zitten, is nog niet helemaal duidelijk. Zodra de universiteit meer laat weten, updaten we dit bericht.

Geplande bezoeken van buitenlandse partneruniversiteiten naar hier en reizen van medewerkers van het International Office naar het buitenland zijn uitgesteld. Medewerkers in het buitenland wordt gevraagd contact op te nemen met de Divisie Human Resources via hrpolicy@tilburguniversity.edu.Maatregelen en aanbevelingen van Tilburg University kun je terugvinden op de officiële informatiepagina van het crisisteam van de universiteit.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.