Zorghelden inspiratie voor belastinghulplijn

De coronacrisis brengt voor veel Nederlanders een hoop financiële zorgen met zich mee. Daarom heeft student Fiscale Economie Sammy Verpoort een nieuwe hulporganisatie in het leven geroepen: Sammies Support Team. Mensen kunnen daar gratis hun belastingtechnische vragen in coronatijden stellen.

Sammy Verpoort

Sammy Verpoort

“Je zou kunnen zeggen dat het geïnspireerd is door de helden van de zorg,” vertelt hij. “Zij werken met zoveel inzet. Ik wil ook iets doen. Dus bedacht ik dat dat ook kan met fiscaal recht. Wij kunnen mensen helpen die in financiële problemen dreigen te komen.” Vandaar Sammies Support Team, dat nu nog bestaat uit Sammy zelf en één ander. Naar versterking wordt nog gezocht. Op het moment is het vooral een Facebookpagina en een e-mailadres, het is de bedoeling dat er ook een site voor komt.

Het is niet hetzelfde als het belastingspreekuur dat ook buiten quarantaine-tijden door Tilburgse belastingstudenten gehouden wordt, verduidelijkt hij. “Dat is alleen voor mensen met een kleine portefeuille. Die doen belastingaangifte en daarvoor is persoonlijk contact nodig en papieren. Wij zijn er voor vragen van iedereen. Voor ZZP’ers, ondernemers, starters, maar ook particulieren met bijvoorbeeld vragen over de financiële mogelijkheden in tijden van coronacrisis.” Wel zo handig, nu bijvoorbeeld ook de belastingtelefoon de bereikbaarheid beperkt heeft.

sammies support teamVeel vragen zijn er de eerste 24 uur nog niet gekomen, maar het zit dan ook nog in de opstartfase, legt Verpoort uit. “We zijn pas sinds gisteren in de lucht. Ik ben nu vooral nog bezig met het werven van vrijwilligers, promotie en het opzetten van de site. Daarnaast moet ik ook online colleges volgen. Ik verveel me niet.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.