TiU-Facebookgroep tegen negativiteit en verveling

In een sleur door het thuis studeren en social distancing? Blijf positief en sociaal, ook in deze moeilijke tijden. Met dat motto heeft Tilburg University een Facebookgroep opgericht, waar studenten terechtkunnen voor een dosis sociaal contact en wat broodnodige afleiding.

Beeld Pixabay

Beeld Pixabay

Nederland gaat de vierde week van de intelligente lockdown in. Studeren vanuit huis is de nieuwe realiteit, die nog maanden gaat duren. Het dagelijkse leven voor studenten is saai, ziet Annelieke Koster, programmamaker bij Academic Forum en beheerder van de Facebookgroep ‘Tilburg University – Together online’.

“De eerste week na de start van de coronamaatregelen verveelden studenten zich,” zegt ze. “Maar het digitale onderwijs is goed op gang gekomen en ze hebben weer genoeg te doen. Alleen zijn ze druk met eenzijdige activiteiten: lezen en luisteren naar opgenomen colleges. Alle interactie, zoals de discussies in colleges, ontbreekt op dit moment natuurlijk.”

Even geen video’s van hoorcolleges

Een stevige discussie voeren in Facebookcomments is misschien niet het doel van de Together online-groep, wel hoopt Koster dat het platform een deel van het gebrek aan interactie weg kan nemen. “In deze groep kunnen we elkaar steunen, met goed nieuws en met tips. Internationale studenten, die vaak een kleiner netwerk hebben, kunnen ook in deze groep met elkaar in contact komen.”

Al is de groep nog geen dag oud, tips zijn er al te vinden. Het sportcentrum deelde een waslijst aan work-outs voor thuis, en via een andere link zijn vele kunstwerken van museum De Pont online te bekijken. Waar je aan moet denken als je ook een tip wil delen? “Geen video’s van hoorcollege’s of ander thuisonderwijs. Daarvan is er echt meer dan genoeg beschikbaar.”

Positieve berichten

Wat dan wel? Er is van alles denkbaar: “De studie- en studentenverenigingen gaan updates plaatsten over hun activiteiten, en er worden bijvoorbeeld positieve nieuwsberichten en nieuwe initiatieven gedeeld.” Heb je dus behoefte aan wat positiviteit, of gewoon zin om te socializen? De groep staat op openbaar.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.