Studententekort op kamermarkt leidt tot vlotte virtuele rondleiding

Studententekort op kamermarkt leidt tot vlotte virtuele rondleiding

Van kamertekort lijken we in een studententekort op de kamermarkt te zijn geduikeld. Advertenties met ‘huisgenoot gezocht’ vliegen je om de oren. Een studentenhuis in de Lanciersstraat gaat nog een stapje verder. In een gelikte video neemt Avansstudent Peter van Montfort je mee door het huis en legt uit waarom dat huis nu juist top is.

Het filmpje met de virtuele rondleiding is geplaatst in de Facebookgroep Woonruimte aangeboden/gezocht Tilburg. Als je van een biertje houdt, zit je in dat huis wel goed, zoveel is duidelijk. Met een biertje in hand toont Van Montfort de huisbar, huisgenoten met hetzelfde attribuut en de kratten in de tuin.

Heel gezellig allemaal, iets te close voor deze tijd, zou je zeggen. Maar dat komt omdat het filmpje al wat ouder is. Het is vorig jaar opgenomen, toen ook naar een huisgenoot werd gezocht.

 

Het is een mannenhuis van Vidardispuut Magna Concordia. Maar lid van de vereniging hoef je niet te zijn, legt Van Montfort uit. “We willen nu vooral de kamer verhuurd hebben, dat hebben we afgesproken met de huisbaas. Als we een toffe kerel kunnen vinden, heeft dat wel de voorkeur. Maar als dat niet lukt maakt het niet zoveel uit. Ook een international is welkom.”

De kamer van 12 vierkante meter is beschikbaar vanaf 1 mei. Het is misschien niet supergroot, maar wel in een tophuis, volgens Van Montfort. “Het is een ideale locatie, dicht bij de stad. De Heuvel, de Piushaven. En het is een mooi gezellig huis als je van een feestje houdt, met mooie gasten waar je mee op stap kunt.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.