Economic Business week Tilburg gaat online toch door en heeft succes

Economic Business week Tilburg gaat online toch door en heeft succes

Met online borrels, pubquizzen, filmavonden en andere digitale bijeenkomsten proberen studieverenigingen deze maanden de moed er toch enigszins in te houden. De organisatoren van de Economic Business week Tilburg (EBT) was dat niet genoeg. Zij hebben de bakens verzet en houden hun bedrijvendagen nu online. Dat gaat heel goed, melden ze. “Bij een presentatie waren zelfs meer dan 150 bezoekers, dat laat zien dat het toch wel werkt.”

Beeld: Pixabay

Beeld: Pixabay

Ruim 1500 studenten hadden zich ingeschreven voor de Economic Business weeks, een record, zo vertelt EBT-woordvoerder Manon Douze. Een jaar lang hadden de organisatoren er naartoe gewerkt en nu dreigde de Corona-lockdown roet in het eten te gooien. “We kwamen in een rare situatie. Toen hebben we ons afgevraagd: hoe gaan we het dan doen?” Het antwoord bleek online presentaties, workshops en individuele gesprekken. Douze: “Een online carrière evenement, dat is uniek. Volgens mij is zoiets nooit eerder gedaan.”

Het werkt toch wel

Maandag begonnen de eerste van in totaal 29 bedrijvenpresentaties, die nog tot vrijdag duren. Al op de eerste dag meldden zich honderden mensen voor de presentaties, met een uitschieter van meer dan 150 bij een bedrijf, meldt Douze. “Dat is toch een groot succes. Dat betekent dat het toch wel werkt.”

Niet alleen studenten lopen er warm voor. Van de bedrijven die oorspronkelijk zouden deelnemen, doet nu zo’n beetje de helft mee aan de onlineversie. Naast de 29 bedrijven die presentaties geven, geven twee bedrijven een workshop. Verder hebben 17 bedrijven ook nog eens online individuele gesprekken met vooraf door hen geselecteerde studenten. “Van bedrijven kregen we te horen dat ze er blij mee waren: ‘goed dat jullie dit initiatief tonen’. Ze willen die mensen spreken. Ze hebben toch vacatures en in september beginnen ook de traineeships weer.”

Trots

Ondanks de teleurstelling over het niet doorgaan van de oorspronkelijke plannen (“We hadden zelfs een app gemaakt die we voor het eerst wilden gaan gebruiken”), is de EBT-commissie nu toch trots op wat er wel staat. De komende dagen staan nog tien presentaties op de rol, met onder meer Philips, Deloitte, Achmea en het Ministerie van Financiën. Ze staan voor iedereen open, vooraf inschrijven is niet nodig. Dat is overigens niet oneerlijk ten opzichte van de oorspronkelijke aanmelders, die krijgen hun geld terug.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.