Ondertussen op de campus: geen lockdown voor de lente

Het campusleven gaat volop door, ondanks de lockdown. Het is lente en dat is te zien. Op de campus overheerst dit jaar rust en stilte en het volop ontluikende leven. Fotograaf Jack Tummers nam een kijkje en foto’s voor de gedwongen thuisblijvers.

Op een autoloos parkeerterrein. Foto: Jack Tummers

Op een autoloos parkeerterrein. Foto: Jack Tummers

Het leven gaat door

In de schaduw van de bloeiende bomen wordt weinig gekust of gefietst, maar het leven gaat door. Nieuwe blaadjes ontspruiten, bloesems ontluiken. De universiteit oogt fris en groen en vol belofte.

 

Groen en blauw op de campus. Foto: Jack Tummers

Lekker lege lange bomenlaan. Foto: Jack Tummers

Campusboulevard

Normaal zie je hier niet aflatende studentenstromen die zich wandelend of fietsend een weg over de campus navigeren. Nu is de lange bomenlaan tussen Professor de Moorplein en parkeerterrein een oase van rust. De drukte is nu geheel digitaal, en de foto van de campusboulevard een mooi visueel rustmomentje.

 

In zijn eentje. Foto: Jack Tummers

In zijn eentje. Foto: Jack Tummers

Geen kip

Geen kip op de campus, maar wel een eend. Tevreden vertoevend op de rand van de Prismavijver achter de bibliotheek.

 

Vliegbasis campus. Foto: Jack Tummers

Vliegbasis campus. Foto: Jack Tummers

Kost en inwoning

Een kast van een huis voor deze mees, riant gelegen tussen de campusbomen. Ruimte genoeg voor eieren en jong gebroed. Voor niets is het niet. De universiteit hoopt dat de campusmezen helpen bij de eikenprocessierupsverwijdering. Die vinden ze namelijk lekker.

 

Bij-BnB. Foto: Jack Tummers

Bij-nB. Foto: Jack Tummers

Allemaal beestjes

Met uitzondering van de eikenprocessierups zijn andere beestjes juist wel heel welkom op de campus. Een insectenhotel is onderdeel van de ecologische corridor die de universiteit wil zijn tussen Warandebos en stad. En zien we daar zowaar mensen op de fiets? Dat klopt. Zo mensverlaten als het lijkt, is de universiteit ook weer niet. De campusboulevard blijft populair als doorgangsweg van en naar het Warandebos. Er wordt ook zelfs nog gewerkt. Beveiligers zien er op toe dat campusbezoekers zich aan de afstandsregels houden en dit is natuurlijk een ideale tijd voor noodzakelijk onderhoud.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.