Verkiezingen voor medewerkerspartijen gelanceerd

Medewerkers kunnen weer kiezen: wie mag ze vertegenwoordigen op de universiteit? Met digitale verkiezingscampagnes hopen de medezeggenschapspartijen stemmen te werven.

campus

Er kan weer gestemd worden voor de universitaire medezeggenschap. Dit keer niet op studentenpartijen, die waren vorige maand al aan de beurt. Medewerkers mogen het nu zeggen: wie vertegenwoordigt ze straks in de universiteitsraad, faculteitsraden en divisiecommissies?

Door de coronacrisis kunnen ook medewerkerspartijen dit jaar niet de campus op om stemmen te werven. Het moet allemaal digitaal, de partijen hebben een online campagne uitgerold. Bij Onafhankelijken is op de eigen website ingezet: daarop staan uitgebreide profielen van de kandidaten en de standpunten, die reiken van minder werkdruk tot een veilige werkomgeving en het hebben van impact op de maatschappij. 

Ook TiU International heeft een uitgebreide website opgezet, waar de kandidaten worden voorgesteld en meer te lezen is over de visie van de partij en de standpunten voor deze verkiezingen. Zij richten zich bijvoorbeeld op het verbeteren van onderwijsevaluaties, meer aandacht voor fundamenteel onderzoek en op werkdruk. Ook sociale media worden ingezet om medewerkers te bereiken.

Want daar gaat het uiteindelijk om, benadrukken beide partijen: medewerkers bereiken zodat zij zich verenigen. Er zijn faculteitsraden en divisiecommissies waar niet genoeg kandidaten zijn om verkiezingen voor uit te schrijven. ‘Medezeggenschap leeft niet overal op de uni, dat moet beter,’ zegt lijsttrekker Bert Willems van TiU International. Dat beaamt lijsttrekker Mirjam Siesling van Onafhankelijken: ‘Zonder medewerkers is er geen universiteit en daarom geloof ik in de kracht van medezeggenschap.’

Breng je stem uit

Stemmen kan op de verkiezingssite t/m donderdag 14 mei. Dit jaar kan er gestemd worden voor de universiteitsraad, de faculteiten TSB, TiSEM en TSHD en de divisiecommissies van Marketing & Communication en Executive Services. Uitgesloten van de verkiezingen zijn de faculteiten TLS en TST en de divisiecommissies FS, LIS, HR, AS en FC.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.