Fractie Onafhankelijken blijft grootste medewerkerspartij in universiteitsraad

Fractie Onafhankelijken blijft grootste medewerkerspartij in universiteitsraad

De verkiezingen voor medewerkersfracties in de universiteitsraad hebben niet tot verschuivingen geleid. Fractie Onafhankelijken blijft de grootste partij met zes zetels, TiU-International behoudt er drie.

uraadHet thuiswerken lijkt weinig invloed te hebben gehad op de opkomst. Die was 52,5 procent, dat is maar iets lager dan twee jaar geleden, stelt universiteitsraadsecretaris Thijs Pieters tevreden.

Er is dit jaar ook gestemd voor de faculteitsraden van economie, gedragswetenschappen en humanities en voor de dienstraden van Marketing & Communication en Executive Services. Ook daarbij was de opkomst vergelijkbaar, en soms iets hoger, met de vorige verkiezingen.

Vanwege de coronamaatregelen zijn de medezeggenschapsverkiezingen voor studenten en medewerkers dit jaar gescheiden. Vorige maand werd al gekozen voor de studentenzetels in de universiteitsraad. Die werden gewonnen door Fractie SAM. Dat is nu met vijf zetels de grootste studentfractie, Fractie Front heeft er vier.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.