Over de regenboog naar de bibliotheek

Nu even niet. Maar straks, als de lockdown is opgeheven, is echt iedereen welkom op de universiteit. Dat is de boodschap van de frisse kleurtjes die deze week op de bibliotheektrap op de campus zijn aangebracht. Met aan het eind van deze regenboog geen pot met goud maar de schat aan boekenkennis die de universiteit in alle jaren verzameld heeft.

Foto: Adrian van den Eerenbeemt

Foto: Adrian van den Eerenbeemt

Met de regenboogtrap wil de universiteit een hoger doel nastreven, inclusiviteit. Een half jaar geleden werd dat al gedaan met het feestelijk hijsen van een regenboogvlag op de campus. Bij die gelegenheid zei Paulina Snijders, vicevoorzitter van het College van Bestuur: “Of je nu student of medewerker bent, lesbisch of homo, wat de kleur van je huid ook is, en of je nu Nederlands, Engels of Brabants spreekt: we hebben jullie allemaal nodig op onze universiteit. We willen dat iedereen zich welkom voelt op onze campus.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.