The Rumour: nieuw luxe wooncomplex voor TiU-internationals

The Rumour: nieuw luxe wooncomplex voor TiU-internationals

Tilburg is een appartementencomplex voor internationals rijker. The Rumour heet het kleine zusje van de Cobbencampus, met zestig appartementen waar je zo met je rolkoffer in kunt trekken.

Beeld: Magis Vastgoed

Beeld Magis Vastgoed / © Twycer

De Tilburgse kringloopwinkels zullen niet rijk worden van de internationals die een appartementje in The Rumour betrekken. De woningen aan de Gasthuisring, in wat vroeger de parochiekerk was, zijn namelijk voorzien van alle mogelijke huisraad. Bed, bank, tafel, servies, bestek, het is er allemaal. Zelfs airco, een afwasmachine en internet zitten bij de deal inbegrepen. “Ideaal voor buitenlandse studenten die hier voor een tijdje naartoe komen”, vertelt Jessie Meulendijk, verhuurmanager bij Magis vastgoed.

De appartementen zijn geschikt voor twee personen en de kosten variëren, afhankelijk van de grootte (max. 83 m2), van 600 euro tot 1000 euro exclusief. Daarbovenop komt nog een bedrag van 220 euro voor de kosten van onder andere elektriciteit, water, meubilair, internet en het onderhoud van tuin en pand.

De studenten moeten hun woning wel zelf schoonhouden. Nog wel. Meulendijk: “We zitten eraan te denken om daar in de toekomst ook een service voor aan te bieden. Ook worden er sportfaciliteiten gerealiseerd en er zijn plannen voor een gemeenschapsruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.”

Short stay – Long stay

Wie een kijkje neemt op de verhuursite van Magis ziet dat zevenenveertig van de zestig appartementen al zijn verhuurd. De eerste lichting bewoners kan er maximaal zes maanden verblijven. “In The Rumour verhuren we vooralsnog alleen short stay. Bewoners moeten na die zes maanden hun woning dus verlaten en mogen hun contract niet verlengen. Wel kunnen ze mogelijk daarna terecht op de Cobbencampus”, aldus Meulendijk.

Beeld: Magis Vastgoed

Beeld Magis Vastgoed / © Twycer

Waarom maar zo kort? “We beschouwen The Rumour als buffergebouw om de hoge toestroom van internationale studenten op te kunnen vangen in de piekmaanden augustus en februari. Vanuit daar kunnen studenten makkelijker naar een andere woning zoeken en doorstromen. Dit willen we blijven doen totdat er genoeg woningaanbod is. Misschien dat het daarna long stay wordt.”

Huurders komen van alle continenten. “We proberen ervoor te zorgen dat er een mooie mix is, dus niet dat de helft van de huurders uit hetzelfde gebied komt. Om te voorkomen dat er groepsvorming ontstaat.” Net als bij de Cobbencampus zijn de bewoners van The Rumour grotendeels TiU-studenten.

Campus Reitseplein

Dat het voor internationals lastig is om een geschikte woning te vinden in Tilburg, werd afgelopen zomer pijnlijk duidelijk toen tientallen studenten noodgedwongen in tentjes in het Spoorpark bivakkeerden. Op die schaarste speelt Magis in met The Rumour en de Cobbencampus.

En daar blijft het niet bij. Het volgende project, een grote campus bij het Reitseplein, staat al in de steigers. Meulendijk: “Dat wordt gigantisch, zo’n 450 appartementen voor internationals. Het is de bedoeling dat die in het najaar van 2022 klaar zijn.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.